Ajankohtaista

 

Mediatiedote 29.4.2019 Julkaisuvapaa heti

Tiedotustilaisuus 6.5. klo 11:00 Ylitornion kunnantalolla
Alkkulanraitti 55, Ylitornio.

Valokuvat: https://www.dropbox.com/home/TaittuuPoisPressikuvat

Valokuvauksesta tiedotustilaisuudessa sovittava erikseen.

VANKILATEATTERIA ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa

Ylitornion vankila mukana tekemässä ammattimaista teatteria

POIS – sinne missä saapi vielä tehä työtä

Käsikirjoitus: Ylitornion vankilan miehet ja Kerttu Pyy
Ohjaus: Kerttu Pyy
Lavalla: ryhmä Ylitornion avovankilan miehiä
Skenografia: Riikka Vuorenmaa
Äänisuunnittelu: Juho Rekilä
Puvut: Tommi Haapaniemi ja työryhmä
Valokuvat: Juho Rekilä
Tuotanto: Taittuu ry., Ylitornion vankila, Ylitornion kunta

Ylitornion vankila ja Taittuu ry. tekevät ensimmäistä kertaa yhteistyötä vankilateatteripro- duktiossa, jonka ensi-ilta on toukokuussa. Näyttelijät ovat Ylitornion vankilan vankeja, ja näytelmän toteutuksesta vastaa Taittuu ry.

”Pois – sinne missä ihminen saapi vielä tehä työtä” on Ylitornion avovankilan miesten käsikirjoittama teos, jonka lähtömateriaalina on toiminut Arto Paasilinnan Hurmaava jouk- koitsemurha. Teoksessa kuullaan myös tekstejä Rosa Liksomin lyhytproosateoksesta Väliaikainen. Mustan huumorin maailmassa vaeltava Pois – sinne missä ihminen saapi vielä tehä työtä pohtii työttömyyttä, mielen kolinaa ja elämän rajapintoja. ” Tärkeiksi teemoiksi neljän miehen ryhmä onkin nostanut kokemuksen arvokkuudesta ja ihmisarvosta”, kertoo ohjaaja Kerttu Pyy.

Avovankilamme toiminta painottuu suurelta osin tuotannolliseen työtoimintaan, joten teat- teritoiminta on ollut tervetullut ja värikäs lisä tavanomaiseen arkeemme johtaja Raimo Kärkkäinen kertoo.

Taittuu ry. on ainoa toimija, joka on toteuttanut Suomessa vankilateatteria pitkäjänteisesti – yhdistys on tehnyt vankilateatteriproduktioita yhteistyössä eri vankiloiden ja paikallisten teattereiden kanssa vuodesta 2008 lähtien. Toimintaa rahoittaa Rikosseuraamuslaitos.

”Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria – keskiössä ovat vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle. Haluamme tehdä järkevää, johdonmukaista, avointa ja korkeatasoista teatteritoimintaa vankiloissa”, sanoo Taittuu ry:n vastaava ohjaaja Hannele Martikainen.

Vankilateatteri yhdistää yhteiskunnan ja taiteen eri alojen toimijoita tavalla, joka palvelee yhteiskunnallista avoimuutta, rikollisuuden stigman purkamista ja uusintarikollisuuden kierteen katkaisemista. Tutkimuksen mukaan vankilateatteri tarjoaa fyysistä, sosiaalista ja tilannesidonnaista kokemuksellisuutta, joka auttaa vankeja irtautumaan vangin roolista ja kehittämään psykososiaalisia taitoja, joiden harjaannuttamiseen ei vankilan laitosym- päristössä ole aina mahdollisuuksia (Pirttilä-Backman ym. 2015; Menard 2018). Onnistumisen ja nähdyksi tulemisen kokemukset kantavat monia osallistujia vapautumisen jälkeisessä elämässä. Lisäksi vankilateatteri uudistaa Suomessa teatteritaiteen kenttää.

Yhteistyössä Ylitornion kunnan kanssa tuotettu esitys nähdään Ylitornion auditoriossa tou- kokuussa. Taittuu ry. rakentaa auditorioon ammattiteatterin puitteet tekniikkoineen. Yhdistyksen tavoitteena on aina työllistää ympäröivän maakunnan ammattilaisia ja näin tehdään nytkin.

Hannele Martikainen (Taittuu ry:n vastaava ohjaaja) sai 2011 Vuoden teatteriteko-palkinnon. Oikeusministeri myönsi Martikaiselle 2018 Vankeinhoidon ansioristin.

Esitykset Ylitornion kunnantalon auditoriossa (os. Alkkulanraitti 55,Ylitornio) 10.5.2019 ensi-ilta klo 18:00, 11.5.2019 klo 14:00, jonka jälkeen yleisökeskustelu ja klo 18:00.

Liput 15/10 € tuntia ennen esityksiä ovelta käteisellä. Lippuvarukset osoitteesta

http://tiny.cc/dse64y

Lisätietoja antaa Hannele Martikainen p. 0400 917209, martikainen.hannele@gmail.com

Tutkimus:

https://www.rikosseuraamus.fi/fi/index/ajankohtaista/julkaisut/risenjulkaisusarja/taittuuryn-vankilateatterinvaikutustenarviointia.html

Taittuu: http://www.taittuu.fi

Taittuu Facebook

https://fi-fi.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Taittuu- ry-568630429834379/

——

 

Hiihtava_hautaustoimisto_lehdistotiedote

Lehdistötiedote 8.1.2019 Julkaisuvapaa heti

VANKILATEATTERIA JÄLLEEN HÄMEENLINNAN TEATTERISSA

Taittuu ry.:n ensimmäinen näytelmä Punahilkka ja susien maailma esitettiin täysille katsomoille 2009.

Nyt 10 vuoden jälkeen ensi-iltaan 10.1. klo 18 tulee Riihimäen vankilan miesten esitys Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto
Käsikirjoitus: Lasse Lehtisen romaanin pohjalta työryhmä
Ohjaus: Antti Lattu

Lavalla Riihimäen vankilan miehet:
Ääninauhaojen äänet Antti Lattu, valot ja äänet Veikko Pulli ja Antti Lattu, lavastus Antti Lattu ja työryhmä, puvustus Tommi Haapaniemi, valokuvat Jukka Kotkanen

Tavoitteenani oli löytää teksti, kirja tahi tarina, joka olisi sopivalla tavalla vaativa ja tarjoaisi kullekin ryhmän jäsenelle riittävän haasteellista tekemistä. Tästä neulansilmästä pitäisi myös näkyä sopivalla tavalla sekä huumoria että painavaakin pohdittavaa. Teatterin tekemisen kannalta tärkeintä ovat mielenkiintoiset henkilöhahmot, joiden elämä ajautuu kummallisiin tilanteisiin, kiipeliin – ja loppujen lopuksi koko esitys on selviytymistä tästä kiipelistä. Elokuusta 2018 lähtien olemme harjoitelleet neljän Riihimäen vangin kanssa tässä kiipelissä elämistä ja siitä selviytymistä tuotantonimellä “Suomen Loppusijoitus Oy ̈. Apukeinoina meillä ovat olleet näyttelijäntyön perusteet, näyttämön ja komiikan lainalaisuudet. Olemme onnistuneet säilyttämään työskentelyssämme lapsekkaan huumorin, kertoo ohjaaja Antti Lattu.

Taittuun pääyhteistyökumppani on Rikosseuraamuslaitos. ”Osallistuminen vankilateatterihankkeeseen on aina rohkea ja iso ponnistus vankilan henkilökunnalta sekä vangeilta”, sanoo Riihimäen vankilan apulaisjohtaja Susanna Schugk-Laulumaa.

Taittuu ry. on Suomen ainoa pitkäjänteisen vankilateatterin toteuttaja. Vuodesta 2008 alkaen Taittuu on tehnyt vankilateatteriproduktioita yhteistyössä eri vankiloiden ja paikallisten teattereiden kanssa. Työtä ovat vuosien varrella rahoittaneet Rikosseuraamuslaitos, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen kulttuurirahasto. Taittuu ry:n kehittämä vankilateatterityö on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintojen valikoimaa ja yhteisöteatterin kenttää. Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria – keskiössä ovat vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle.

Vankilateatteri yhdistää yhteiskunnan ja taiteen eri alojen toimijoita tavalla, joka palvelee yhteiskunnallista avoimuutta, rikollisuuden stigman purkamista ja uusintarikollisuuden kierteen katkaisemista. Tutkimuksen mukaan vankilateatteri tarjoaa fyysistä, sosiaalista ja tilannesidonnaista kokemuksellisuutta, joka auttaa vankeja irtautumaan vangin roolista ja kehittämään psykososiaalisia taitoja, joiden harjaannuttamiseen ei vankilan laitosympäristössä ole aina mahdollisuuksia (Pirttilä-Backman ym. 2015; Menard 2018). Onnistumisen ja nähdyksi tulemisen kokemukset kantavat monia osallistujia vapautumisen jälkeisessä elämässä. Lisäksi vankilateatteri uudistaa Suomessa teatteritaiteen kenttää.

Esitykset ovat Hämeenlinnan Teatterin Verstas-näyttämöllä 10.1. klo 18 (ensi-Ilta), 11.1. klo 18 ja 12.1. klo 14 ja 18. Esityksestä järjestetään keskustelutilaisuus 12.1. klo 14. esityksen jälkeen. Liput teatterin lipunmyynnistä tai lippu.fi.

Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto esitys on Taittuu ry:n, Riihimäen vankilan ja Hämeenlinnan Teatterin yhteistuotanto.

Hannele Martikainen(Taittuu ry:n vastaava ohjaaja) sai 2011 Vuoden teatteriteko-palkinnon. Oikeusministeri myönsi Martikaiselle 2018 Vankeinhoidon ansioristin.

Tutkimus: https://www.rikosseuraamus.fi/fi/index/ajankohtaista/julkaisut/risenjulkaisusarja/taittuurynvankilateatterinvaikutustenarviointia.html

Lisätietoja Hannele Martikainen p. 040-091 7209 taittuu.fi

Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto

”Että onnistuu vanhenemaan viisaasti, on aloitettava nuorena. Ja – mitä vanhemmaksi tulee – sitä enemmän tuulee ja aina päin naamaa. Kun alkaa suunnitella itselleen arvoistaan lähtöä, sortie on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin entrée.”

 

Liput myynnissä nyt Hämeenlinnan teatterin omassa lippumyymälässä: http://hmlteatteri.fi/liput

 

 

Suomen loppusijoitus Oy – Hiihtävä hautaustoimisto

Maailman exoottisin hautaustoimisto. Sinä kuolet kuitenkin – tee viimeisestä matkastasi ikimuistettava – heitä henkesi kunnolla!

Suomen Loppusijoitus Oy –tiketti tuonpuoleiseen.

Esityksen tuottaa Taittuu ry, RISE, Riihimäen vankila. Yhteistyössä mukana myös Hämeenlinnan Teatteri.

Teksti Lasse Lehtinen
Ohjaus Antti Lattu
Näyttämöllä ryhmä Riihimäen vankilan miehiä

Esityksen kesto n. 1h. Liput 20 / 15€.

Tiedotamme esityisajoista lähempänä. Esitykset alkutalvesta 2019 Verstas-näyttämöllä.

Tiedote 13.8.2018
Vapaa julkaistavaksi
Taittuu ry.

Vankilateatteria ensimmäisen kerran Joensuussa –
Pyhäselän vankilan miehet esiintyvät Pakkahuoneella

Vankilateatteria tuottavan Taittuu ry:n 10-vuotisjuhlavuoden viimeinen esitys nähdään Joensuussa 6.-8.9.2018 Pakkahuoneella. Ensi-iltaan tulee Pyhäselän vankilan miesten esitys, jonka esiintyjät ovat käsikirjoittaneet yhteistyössä ohjaaja Markus Karekallaksen kanssa. Näytelmän pohjateksteinä miehet ovat käyttäneet tarinoita Hölmöläisistä.
Esitys parodioi salapoliisikertomuksia, ohjaaja Markus Karekallas kertoo.
Karekallas jatkaa:
Hölmölän kylän oma nimismies Otso Kontio on kadonnut mystisesti. Häntä etsimään tulee Otson veli Eetu. Löytyykö Otso ja jos,niin millä keinoilla?
Taittuun pääyhteistyökumppani on Rikosseuraamuslaitos.

Taittuu ry. on Suomen ainoa pitkäjänteisen vankilateatterin toteuttaja. Vuodesta 2008 alkaen Taittuu on toteuttanut vankilateatteriproduktioita yhteistyössä eri vankiloiden ja paikallisten teattereiden kanssa. Työtä ovat vuosien varrella rahoittaneet Rikosseuraamuslaitos, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen kulttuurirahasto. Taittuu ry:n kehittämä vankilateatterityö on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintojen valikoimaa ja yhteisöteatterin kenttää.

Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria keskiössä vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle.

Vuosi 2018 on Taittuun vankilateatterityön 10-vuotisjuhlavuosi ja se on käynnistänyt uuden vaiheen yhdistyksen historiassa. Kuluvan kolmivuotiskauden aikana Taittuu ry. tuottaa vuosittain kolme täysimittaista vankilateatteriproduktiota ympäri Suomea. Taittuulle ominaiseen tapaan vangit käsikirjoittavat ja näyttelevät ja ammattilaistiimi ohjaa, lavastaa, puvustaa ja tuottaa produktiot. Esitykset ovat julkisesti nähtävillä ammattiteattereissa.
Osallistuminen vankilateatterihankkeeseen on aina rohkea ja iso ponnistus vankilan henkilökunnalta sekä vangeilta.

– Yhteistyösopimus Rikosseuraamuslaitoksen kanssa mahdollistaa viimein teatteritoiminnan jalkautumisen ympäri Suomea, kertoo Taittuu ry:n taiteellinen johtaja Hannele Martikainen.
– Tämä on merkittävä askel kohti unelmaani: että teatteritoiminta vankiloissa on yksi tavallisista kuntouttavan toiminnan muodoista.

Taittuu ry:n yhteistyökumppanina Joensuussa on Pakkahuonetta hallinnoiva Esittävän taiteen tila ry.
– On todella hienoa saada Taittuu ry ja vankilateatteriesitys viimein myös Joensuuhun. Pakkahuone sopii erinomaisesti esityksen areenaksi, ja vankilateatteri tuo arvokkaan lisän Pakkahuoneen monipuoliseen ohjelmistoon, iloitsee Esittävän taiteen tila ry:n puheenjohtaja Hannele Autti.

Vankilateatteri yhdistää yhteiskunnan ja taiteen eri alojen toimijoita tavalla, joka palvelee yhteiskunnallista avoimuutta, rikollisuuden stigman purkamista ja uusintarikollisuuden kierteen katkaisemista. Tutkimuksen mukaan vankilateatteri tarjoaa fyysistä, sosiaalista ja tilannesidonnaista kokemuksellisuutta, joka auttaa vankeja irtautumaan vangin roolista ja kehittämään psykososiaalisia taitoja, joiden harjaannuttamiseen ei vankilan laitosympäristössä ole aina mahdollisuuksia (Pirttilä-Backman ym. 2015; Menard 2018). Onnistumisen ja nähdyksi tulemisen kokemukset kantavat monia osallistujia vapautumisen jälkeisessä elämässä.
Lisäksi vankilateatteri uudistaa Suomessa teatteritaiteen kenttää.

Esitykset Joensuun Pakkahuoneella 6.9. klo 18.00 (ensi-ilta on kutsuvierasnäytäntö), 7.9. klo 18.00, 8.9. klo 14.00 ja 18.00 os. Rantakatu 2.

Lippuvaraukset Pakkahuoneen toimistosta ti-pe klo 10-14 p. 050 3803146 tai sähköpostilla toimisto@pakkahuone.info. Lippujen hinnat 20/10 euroa.

Lisätietoja:
Hannele Martikainen, p. 0400 917209, martikainen.hannele@gmail.com
Hannele Autti, p. 040 598640, hannele.autti@gmail.com


Tiedote 16.6.2018
Vapaa julkaistavaksi
Taittuu ry.

Taittuu ry:n vankilateatteri 10 vuotta

Taittuu ry.:n 10-vuotisjuhlavuoden viides esitys tehdään Pyhäselän vankilan kanssa. Esitys nähdään syksyllä 2018 Joensuussa ohjaajanaan Markus Karekallas.

Vankilateatteri yhdistää yhteiskunnan ja taiteen eri alojen toimijoita tavalla, joka palvelee paitsi teatteritaiteen uudistumista, myös yhteiskunnallista avoimuutta, rikollisuuden stigman purkamista ja uusintarikollisuuden kierteen katkaisemista. Vankilateatteri tarjoaa fyysistä, sosiaalista ja situationaalista kokemuksellisuutta, joka auttaa vankeja irtautumaan vangin roolista ja kehittämään psykososiaalisia taitoja, joiden harjaannuttamiseen ei vankilan laitosympäristössä ole aina mahdollisuuksia (Pirttilä-Backman ym. 2015; Menard 2018). Onnistumisen ja nähdyksi tulemisen kokemukset kantavat monia osallistujia vapautumisen jälkeisessä elämässä.

Taittuu ry. on Suomen ainoa pitkäjänteisen vankilateatterin toteuttaja. Vuodesta 2008 alkaen Taittuu on toteuttanut vankilateatteriproduktioita yhteistyössä eri vankiloiden ja paikallisten teattereiden kanssa. Työtä ovat vuosien varrella rahoittaneet Rikosseuraamuslaitos, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen kulttuurirahasto.

”Osallistuminen vankilateatterihankkeeseen on ollut rohkea ja iso ponnistus laitoksen profiilin näkökulmasta, sekä vangeilta että henkilökunnalta”, Riihimäen vankilan apulaisjohtaja Susanna Schugk-Laulumaa sanoo. ”On ollut ilo nähdä osallistujien muutos ja uskallus heittäytyä teatterin tekemiseen, sekä työ mitä henkilökunta on tehnyt hankkeen onnistumisen eteen.”

Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria keskiössä vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle. Taittuu ry:n kehittämä vankilateatterityö on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintojen valikoimaa ja yhteisöteatterin kenttää. Vuosi 2018 on Taittuun vankilateatterityön 10-vuotisjuhlavuosi ja se käynnistää uuden vaiheen yhdistyksen historiassa. Kuluvan kolmivuotiskauden aikana Taittuu ry. tuottaa vuosittain kolme täysimittaista vankilateatteriproduktiota ympäri Suomea. Taittuulle ominaiseen tapaan vangit käsikirjoittavat ja näyttelevät ja ammattilaistiimi ohjaa, lavastaa, puvustaa ja tuottaa produktiot. Esitykset ovat julkisesti nähtävillä ammattiteattereissa.

”Yhteistyösopimus Rikosseuraamuslaitoksen kanssa mahdollistaa viimein teatteritoiminnan jalkautumisen ympäri Suomea,” kertoo Taittuu ry:n taiteellinen johtaja Hannele Martikainen. ”Tämä on merkittävä askel kohti unelmaani: että teatteritoiminta vankiloissa on yksi tavallisista kuntouttavan toiminnan muodoista.”

Seuraavat Taittuu:n vankilateatteriproduktiot toteutetaan Riihimäen, Vaasan, sekä Ylitornion vankiloissa .

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:
Hannele Martikainen, vastaava ohjaaja/ Taittuu ry.,  puh. 0400 917 209


Tiedote 21.12.2017
Vapaa julkaistavaksi
Taittuu ry.

Taittuu ry:n vankilateatterityön 10-vuotisjuhlavuoden avaa Vanajan vankilan esitys Koko Teatterissa

Taittuu ry. on Suomen ainoa pitkäjänteisen vankilateatterin toteuttaja. Vuodesta 2008 alkaen Taittuu on toteuttanut vankilateatteriproduktioita yhteistyössä eri vankiloiden ja paikallisten teattereiden kanssa. Työtä ovat vuosien varrella rahoittaneet Rikosseuraamuslaitos, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen kulttuurirahasto.

Taittuu tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria keskiössä vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän aidolle teatteriyleisölle. Taittuu ry:n kehittämä vankilateatterityö on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintojen valikoimaa ja yhteisöteatterin kenttää. Vuosi 2018 on Taittuun vankilateatterityön 10-vuotisjuhlavuosi ja se käynnistää uuden vaiheen Taittuu ry:n historiassa. Kuluvan kolmivuotiskauden aikana Taittuu ry. tuottaa vuosittain kolme täysimittaista vankilateatteriproduktiota ympäri Suomea. Taittuulle ominaiseen tapaan vangit käsikirjoittavat ja näyttelevät ja ammattilaistiimi ohjaa, lavastaa, puvustaa ja tuottaa produktiot. Esitykset ovat julkisesti nähtävillä ammattiteattereissa.

– Yhteistyösopimus Rikosseuraamuslaitoksen kanssa mahdollistaa viimein teatteritoiminnan jalkautumisen ympäri Suomea, kertoo Taittuu ry:n taiteellinen johtaja Hannele Martikainen.
– Tämä on merkittävä askel kohti unelmaani: että teatteritoiminta vankiloissa on yksi tavallisista kuntouttavan toiminnan muodoista.

Vankilateatteri yhdistää yhteiskunnan ja taiteen eri alojen toimijoita tavalla, joka palvelee paitsi teatteritaiteen uudistumista, myös yhteiskunnallista avoimuutta, rikollisuuden stigman purkamista ja uusintarikollisuuden kierteen katkaisemista. Vankilateatteri tarjoaa fyysistä, sosiaalista ja situationaalista kokemuksellisuutta, joka auttaa vankeja irtautumaan vangin roolista ja kehittämään psykososiaalisia taitoja, joiden harjaannuttamiseen ei vankilan laitosympäristössä ole aina mahdollisuuksia (Pirttilä-Backman ym. 2015; Menard 2018). Onnistumisen ja nähdyksi tulemisen kokemukset kantavat monia osallistujia vapautumisen jälkeisessä elämässä.

Taittuu:n seuraava esitys nähdään Koko Teatterissa Helsingissä 4.-6.1.2018. Ensi-iltaan tulee Vanajan vankilan naisten sovittama ja käsikirjoittama Saiturin sydän, joka pohjautuu Charles Dickensin klassikkoon Saiturin joulu. Ohjaaja Hanna Sepän mukaan esitys on vastaisku kyynisyydelle ja välinpitämättömyydelle.

Uskon, että maailmanrauha alkaa muun muassa siitä, että toinen ihminen nähdään ja hänen arvonsa tunnustetaan. Tätä ajatusta Saiturin sydänkin sivuaa.

Taittuu:n seuraavat tuotannot:

Sukevan vankila/ Ensi-ilta Kajaanin kaupunginteatterissa 11.1.2018
Riihimäen vankila/ Ensi-ilta Teatteri Vanhassa Jukossa Lahdessa 1.2.2018
Hämeenlinnan vankila/ Ensi-ilta Riihimäen teatterissa 1.3.2018

SAITURIN SYDÄN -tiedotustilaisuus Koko Teatterissa, Hämeentie 3, 2.1.2018 klo 13.00.

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt:
Neea Kilkki, vastaava tuottaja/ Taittuu ry., p.040-569 0030